Sfaturi pentru postarea anunțurilor

   Detaliază anunţul
   Include orice amănunt despre ceea ce doreşti să vinzi/cumperi în descriere. Cu cât incluzi mai multe detalii, cu atât cei interesaţi vor avea mai puţine întrebări de pus. Asigură-te că descrierea corespunde realităţii.

   Răspunde imediat mesajelor
   Un răspuns cât mai rapid la mesajele primite de la cei interesaţi de produsele tale încurajează discuţiile ulterioare şi chiar încheierea tranzacţiei. Întârzierile deranjează pe toată lumea şi pot determina chiar pierderea credibilităţii.

   Plasează anunţul în categoria corespunzătoare
   Succesul unui anunţ este să-l postezi exact în categoria din care face parte piesa ta. Caută prin categoriile existente pentru a găsi locul exact în care trebuie listat anunţul tau.

   Foloseşte serviciile opţionale de promovare
   Primul serviciu, care este gratuit, este să pui link-ul către website-ul tău (dacă ai). Celelalte metode de promovare costă puţin şi îţi asigură vizibilitate sporită în căutările celorlalţi utilizatori.

   Descrie corect piesa pe care o ai de vânzare
   O descriere reală a piesei de vânzare (chiar dacă este second-hand şi are lipsuri) te va asigura că nu vei primi vot negativ de la potenţialul cumpărător.

   Verifică preţul şi pe alte site-uri
   Creşterea/scăderea (pentru vânzare, respectiv cumpărare) artificială a preţului se va repercuta negativ asupra posibilităţii încheierii unei tranzacţii. Caută preţul de vânzare a piesei noi şi/sau second-hand pe internet (magazine şi/sau alte site-uri de anunţuri) şi stabileşte un preţ rezonabil.

   Adaugă una sau mai multe imagini anunţului tău
   Aşa cum se spune, "o imagine face cât o mie de cuvinte". Fotografiile vor prezenta piesa exact aşa cum este ea în realitate. Statistica spune că oamenii caută cu precădere anunţurile cu imagini.

   Fii politicos cu cei care îţi cer detalii despre anunţ
   Asta va crea o relaţie de respect, iar cumpărătorii/vânzătorii vor fi mai încrezători în tine. În plus, felul plăcut în care comunici cu cei cu care intri în contact va determina pe aceştia să lase feed-back pozitiv (chiar dacă nu veţi încheia tranzacţia), iar asta îţi va creşte rating-ul.

   Postează anunţul o singură dată
   Cel mai rău lucru este că cei care navighează printre anunţuri vor fi deranjaţi să vadă acelaşi anunţ în mai multe categorii; asta pe de o parte. Pe de altă parte, asta duce cu gândul la SPAM, iar echipa care administrează portalul anunturi-piese-auto.ro doreşte să menţină calitatea serviciilor oferite la un nivel cât mai ridicat pentru toţi utilizatorii, astfel că va şterge anunţurile suspecte. În cazuri deosebite, va recurge la blocarea posibilităţii postării anunţurilor de către acei utilizatori.